Навчання курсу «ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання»

29.04.2024 10:23
Якісна організація дистанційного та змішаного навчання – це те, що може сприяти подоланню освітніх втрат учнів та учениць.
⌛️   18.04 та 27.04.24 року 20 вчителів математичної, інформатичної, природничої та мовно - літературної галузей Макарівської ТГ пройшли навчання курсу «ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання» (тренерка Алла ВОРОЖБИТ, кандидатка педагогічних наук, вчителька інформатики Технічного ліцею м. Києва, методистка державної установи "Український інститут розвитку освіти" , експертка ГС «Освіторія», координатор Тетяна БУЛАХ, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників).
«ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання» - це безплатний курс для вчителів 1-11 класів усіх освітніх галузей, які хочуть навчитися сучасними технологіями дистанційного та змішаного навчання від експертів з України, США і Великої Британії, а також ознайомитися з практичними кейсами від відомих вчителів-практиків.
У курсі розглянули такі питання:
  • Як системно використовувати інструменти для створення цифрового контенту?
  • Як педагогічно виважено залучити учнів до роботи з цифровими сервісами/ ресурсами?
  • Як побудувати дистанційний урок у синхронному та асинхронному форматі?
  • Як адаптувати навчальний матеріал для онлайн-уроку або для уроку в змішаному форматі?
Особливості курсу:
  • Створення конструктору уроку для вчителів, який складається з певних пазлів. Це допоможе кожному вчителю(-ці) мати чіткий алгоритм при плануванні власних уроків
  • Рекомендації та настанови базуються на наукових розробках та принципах сучасного навчання: нейрофізіології навчання, універсального дизайну, «натхненного навчання», АВС навчання, зворотного дизайну тощо
  • Вперше в одному курсі надано рекомендації щодо дистанційного та змішаного навчання до усіх шкільних предметів від вчителів-практиків.
Ми прагнемо сприяти професійному розвитку вчителів громади й надалі співпрацювати з ГО «Освіторія».